ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До окупованого Маріуполя з РФ повернулася пропагандистка, яка працює на ворога

01.11.2023, 15:22
Юлія Гаркуша
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

До окупованого Маріуполя з Росії повернулася колишня ведуча українського каналу МТБ (“Маріупольське телебачення”), а нині пропагандистка відкритого росіянами каналу “Мариуполь 24” Анжеліка Новак.

Як повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області, Новак родом з Тюмені (Росія), на МТБ працювала багато років як випускова редакторка, дикторка новин, репортерка та ведуча програми “Дорога к храму”. Раніше Новак тісно співпрацювала з бізнесменом Юрієм Тернавським, який також пішов на співпрацю з ворогом. Анжеліка Новак у 2012 році вийшла заміж, переїхала до Тюмені та залишила журналістику.

Колеги Новак пригадали представниці ІМІ, що Анжеліка завжди мала проросійські погляди.

“У Анжеліки завжди були проросійські погляди, на робочому столі стояв російський триколор та портрет Путіна. Оце я точно пам’ятаю”, – розповів Володимир Громов, колишній колега Новак.

Колежанка Новак, яка побажала залишитись анонімною, пригадала, що через проросійські погляди Анжеліка Новак змусила її начитувати привітання з тодішнім 9 травня від Володимира Путіна. 

“Це було 9 травня 2009 року, і Новак поставила в ефір першим привітання Путіна, я була в студії ведучою. Я сказала, що це не ок, давайте хоч Януковича першим, що це неправильний посил глядачу – наче Путін наш президент. Вона відмовилась, я сказала – значить читати це не буду. І вона зраділа і сама сіла в кадр, мене позбавили премії, і я пішла, і щаслива, що звільнилася!”, – розповіла колежанка Новак.

Свідком цього конфлікту стала представниця ІМІ Юлія Гаркуша, яка теж є колишньою колежанкою Новак. Вона звернула увагу, що 2009 року президентом РФ був навіть не Путін, а Дмитро Медведєв.

“Я пам’ятаю, як моя колега того дня кулею вилетіла зі студії з червоним обличчям, замість того, щоб читати дикторські начитки. Я в той момент монтувала свій сюжет і бачила через велике студійне вікно якусь суперечку, звуку не чула, бо так влаштовано монтажки, але я бачила монтажний лист перед собою і розуміла, що щось не те з тим привітанням! На закінчення робочого дня я дізналася, через що вирішила звільнитися моя колега”, – розповіла Гаркуша. Вона також пригадала, як Новак тролила україномовних колег саме за українську мову та її використання під час робочого процесу.

Народилась Анжеліка Новак у Тюмені. Закінчила Уральський федеральний університет імені першого президента Росії Бориса Єльцина. Зараз Новак працює на російському пропагандистському каналі “Мариуполь 24”, повідомив маріупольський сайт 0629.com.ua, журналісти якого першими побачили Новак в інформаційному просторі пропагандистів. 

Нагадаємо, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!