ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"ДНР" заборонила українським ЗМІ висвітлювати хід "місцевих виборів"

10.08.2015, 10:42

Так звана “Народна Рада ДНР” заборонила українським засобам масової інформації отримувати інформацію про так звані “місцеві вибори” у “ДНР”, які призначені на 18 жовтня. Відповідні зміни були внесені в “закон”, що має назву “Про внесення змін до закону від 24.12.2014 № 01-IНС “Про місцеві вибори”. Про це повідомляє сепаратистський сайт “Донецкое агентство новостей”, пише Телекритика.

Одна з дев'яти поправок “безпосередньо забороняє українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу в ДНР”. При цьому у тексті так званого “закону” не вказано, про ЗМІ якої саме країни йдеться.

“Засоби масової інформації, які... причетні до розпалювання громадянської ворожнечі, поширенню закликів до насильства або завідомо недостовірної інформації про ситуацію в Донецькій Народній Республіці, до участі в заходах виборчого процесу не допускаються”, - цитує текст “закону” агентство.

За ухвалення проекту нормативного документа висловилися 73 “депутати”, один утримався, зазначає сепаратистське видання.

Також агентство повідомляє, що так званий “закон” прийнятий начебто на виконання “Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року та Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року”.  

Як повідомляв ІМІ, у червні компанія “Донецьке кабельне телебачення” заблокувала доступ до 39 інтернет-ЗМІ. У переліку цих сайтів - Радіо Собода, Цензор.Нет, Громадське телебачення Донеччини, Громадське телебачення та інші медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!