ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо пропонує уряду запровадити санкції щодо російських видавництв

16.08.2018, 12:01

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) вніс на розгляд Кабінету Міністрів України проект розпорядження про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до російських видавництв, які видають і поширюють продукцію антиукраїнського змісту. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням прес-служби, за результатами трирічного моніторингу було складено перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Станом на 15 серпня 2018 року до переліку внесено 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

“Санкції стосуватимуться російських видавництв, у діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає визначне помітне місце і має систематичний характер. Ці видавці свідомо укладають договори із "творцями" текстів, що спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України. Така “література” є складовою гібридної війни, яку веде проти України Росія. І їй треба давати гідну відсіч”, – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

За його словами, у разі ухвалення Кабміном цього розпорядження очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції з території держави-агресора.

Згідно з проектом розпорядження, передбачено винести питання застосування до певних юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Liked the article?
Help us be even more cool!