ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдума РФ схвалила законопроект про видалення недостовірної інформації із соцмереж

12.04.2018, 15:41
Фото - Антон Новодережкін, ТАСС

Держдума Росії ухвалила 12 квітня в першому читанні законопроект, який зобов'язує власників соцмереж видаляти недостовірну інформацію на вимогу уповноважених держорганів. За документ проголосував 301 депутат, повідомляє Медуза.

Один з авторів законопроекту депутат Сергій Боярський зауважив, що соцмережі вже видаляють інформацію за скаргами користувачів. “Але, по суті, це робиться в добровільному порядку. Наш законопроект зобов'язує власників публічної мережі вести реєстр звернень користувачів”, - пояснив він.

Інші депутати зауважили, що в документі чітко не прописані поняття “публічна соціальна мережа” і “оператор соціальної мережі”. Боярський відповів, що такими соцмережами запропоновано вважати ресурси з відвідуваністю понад 100 тисяч осіб на добу, але цю норму можна переглянути до другого читання.

“Хвилі фейків, пов'язаних з Кемеровською трагедією, виходили з соціальних мереж і месенджерів. Зареєстровані ЗМІ не піддалися емоціям і в цілому транслювали більш правдиву картину”, - заявив голова комітету Держдуми з інформаційної політики Леонід Левін.

Як пише видання, підтриманий документ є вже другою редакцією законопроекту про соцмережі. Перша редакція була внесена в Держдуму влітку 2017 року, але до неї виникли претензії у юридичного управління Кремля.

У новій редакції документ зобов'язує всі соцмережі відкрити представництва в Росії і ідентифікувати користувачів за номером телефону. Крім недостовірної інформації, соцмережі повинні будуть видаляти протизаконний контент і стежити, щоб користувачі не публікували пости, які містять “порнографію, культ насильства і жорстокості, і матеріалів, що містять нецензурну лайку”.

Liked the article?
Help us be even more cool!