ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Львівської облради самовільно видалив аудіозапис засідання з телефону журналістки Gal.info

14.02.2017, 12:11

13 лютого у Львові депутат обласної ради від БПП Іван Лабай під час засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я самовільно видалив аудіозапис комісії, який журналістка видання Gal.info Анна Голішевська робила на свій власний мобільний телефон. Про це журналістка повідомила на власній сторінці у Facebook та підтвердила представнику ІМІ у Львівській області.

“За півгодини до закінчення засідання я поставила гаджет на зарядку біля в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, повідомивши про це. Коли прийшла забрати телефон, в надії написати купу потрібних новин на сайт, депутат фракції від блоку Петра Порошенка забрав його і видалив запис”, - розповіла Голішевська.

За словами журналістки, депутат пояснив свій вчинок тим, що вона, начебто заряджаючи телефон, спеціально хотіла записати конфіденційну інформацію у той момент, коли він обговорював з Іриною Микичак власні питання.

“Сама Ірина Микичак не перешкоджала діям депутата. Вона навпаки додала, що такі засідання мають проводитися в “тихій обстановці” і без преси: “Хто там їх знає, шо вони напишуть? А може я сказала в пориві емоцій щось дуже погане?”, - написала журналістка.

За словами журналістки, телефон хоч і заряджався, але знаходився на столі у режимі запису. Також Анна Голішевська підтвердила, що Іван Лабай по завершенню засідання комісії після відмови видалити запис забрав телефон з рук журналістки і власноруч видалив запис.

Представник ІМІ зв’язався із депутатом Іваном Лабаєм, однак він не коментував ситуацію з огляду на те, що зараз бере участь у пленарному засіданні облради. Однак, як повідомила Анна Голішевська представнику ІМІ, депутат сьогодні під час пленарного засідання облради вибачився за свій вчинок.

Юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що дії депутата все ж не підпадають під ст. 171 Кримінального кодексу.

“Тут проблема в тім, що запис на телефоні стерли, вважаючи, що ведеться прихований запис розмови. Щоби застосувати ст. 171 КК має бути намір перешкодити законній професійній діяльності, а прихований запис під неї не підпадатиме, хіба би був суспільний інтерес в цьому, але ж насправді журналіст взагалі не мала наміру їх записувати. Реалістично виглядає тут інкримінувати хіба хуліганство”, - сказав юрист.

Іван Лабай є депутатом Львівської облради від БПП і одночасно головним лікарем Пустомитівської центральної районної лікарні. Так, згідно з декларацією про майно і доходи за 2014 рік загальний сукупний дохід Лабая складав 140 106 гривень, з яких 4 806 гривень – матеріальна допомога, повідомляє “Ні корупції”.

Фото - Галінфо

Liked the article?
Help us be even more cool!