ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ закликав владу України розслідувати напад на журналістів під Радою

06.03.2018, 10:43

Міжнародна організація “Комітет захисту журналістів” (CPJ) закликає владу України розслідувати заяви про напад поліцейських на журналістів, що висвітлювали протест 3 березня у Києві, і покарати винних. Про це заявила координатор програм КЗЖ для Європи і Центральної Азії Ніна Огнянова, повідомляє Радіо Свобода.

“Закликаємо українську поліцію поважати право журналістів висвітлювати політичні події без страху за свою безпеку”, – заявила Огнянова.

Вона додала, що українська влада розслідуванням нападу має “послати сильний сигнал про те, що підтримує і захищає вільну пресу”.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, заявили, що постраждали від дій поліції.

Прокуратура міста Києва розпочала 3 березня кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста Радіо Свобода під Верховною Радою в Києві.

5 березня начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля повідомив, що поліцейського, який застосував газ проти журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка, відсторонили від роботи на масових акціях.

Інститут масової інформації засудив ситуацію з нападами на журналістів з боку правоохоронців при розгоні наметового містечка у Києві під Верховною Радою 3 березня і вимагає від правоохоронних органів негайно розслідувати і притягнути до відповідальності всіх винних осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!