ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через тиск терористів журналісти "Сегодня в Северодонецке" виїхали з Луганщини

02.06.2014, 10:58

Редакція інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» вимушена була переїхати з Сєверодонецька Луганської області до Києва через тиск представників штабу Армії Південно-Схід. Про це повідомляє редактор «Сегодня в Северодонецке», голова Луганського облвідділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков на сайті видання.

Він пояснює, що рішення про переїзд з Сєверодонецька до столиці було прийнято після розмови з представниками штабу Армії Південно-Схід.

«Представник цієї «Армії » зателефонував мені і запропонував зустрітися, щоб обговорити ситуацію. Хто телефонував, я давно знаю особисто, і під його гарантії, що після цієї зустрічі не опинюся в підвалі луганського облуправління СБУ (захопленого терористами), ми домовилися про зустріч. На зустрічі я був один, з їхнього боку було двоє, включаючи мого знайомого. Причому, розмову вів інший представник сепаратистів, якого я раніше не знав…”, - написав Свєтіков.

За його словами, тон розмови - це типовий «наїзд».

“Мовляв, Інтернет-сайт «Сьогодні в Сєвєродонецьку» за «добрі гроші» поширює недостовірну інформацію. І з цим треба щось робити. Я виклав редакційну політику, що ми завжди перевіряємо інформацію, не публікуємо фейки, що не служимо нікому і що наша позиція завжди комусь не подобається. А також розповів, що сайт - мій персональний проект, який ніким за межами Сєвєродонецька не фінансується”, - повідомив Свєтіков.

Також він розповів, що на питання, які до нього є конкретні пропозиції, сепаратист зажадав, щоб у публікаціях інтернет-видання розповсюджувалася позиція штабу Армії Південно-Схід. Представник штабу залишив редактору свій контактний телефон.

“Зрозуміло, що я прийняв ці пропозиції. І обіцяв, що буду дзвонити і викладати їх позицію. Цілком нормальний підсумок переговорів, якби не сильна підозра, що це не остання наша розмова. І якщо ми не змінимо зміст матеріалів на їх користь, то наступна розмова може бути зовсім в інших умовах. Продовжувати випуск Інтернет-газети «Сьогодні в Сєвєродонецьку» в умовах зовнішнього тиску немає сенсу - адже це не комерційний, а громадський проект. Тому ми вирішили змінити місце, де будемо випускати наше видання, на більш безпечну. Переїзд до Києва, з урахуванням ситуації на дорогах, зайняв кілька днів. Але з учорашнього дня (31 травня - ред.) ми продовжуємо випускати видання у звичному для сєвєродончан форматі”, - додав Свєтіков.

Нагадаємо, раніше Свєтіков повідомив, що у кінці травня в Сєвєродонецьку (Луганська обл.) відбулася «зачистка» місцевого інформаційного сектора Інтернету.

Liked the article?
Help us be even more cool!