ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через переслідування двоє донецьких журналістів переїхали на Львівщину

08.05.2014, 12:16

Двоє донецьких журналістів через нестабільну ситуацію на сході України змушені були переїхати до Буська Львівської області. Йдеться про заступника головного редактора донецького інтернет-видання «ОстроВ» Ярослава Коґушева та його дружину Олену, власкора інформагентства УНІАН у Донецьку.

«Ситуація дуже складна. У Донецьку зникають проукраїнські активісти. Буквально сьогодні (7 травня, – ред.) сепаратисти викрали представника партії Гриценка. Багато журналістів фактично вимушені працювати з підпілля. 5 травня обстріляли будинок нашого головного редактора Сергія Гармаша. Він зміг втекти тільки через те, що дав відсіч нападникам», – прокоментував ZAXID.NET Ярослав Коґушев.

На Львівщині журналісти продовжують працювати у телефонному режимі та через Інтернет. Виконують ту ж саму роботу, але у спокійніших умовах.

Як зазначив журналіст, із поселенням їм допомогли у Львівській облдержадміністрації. У Буську, додав Коґушев, їх прийняли дуже тепло, надали в користування дві кімнати в пансіонаті.

Нагадаємо, 5 травня увечорі у Донецьку невідомі обстріляли дачу головного редактора видання «ОстроВ», координатора Комітету патріотичних сил Донбасу (КПСД) Сергія Гармаша. Напад було скоєно біля 23:00, під час нього зловмисники використовували  автоматичну зброєю.

Liked the article?
Help us be even more cool!