ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через обстріл телевежі в Харкові та населених пунктах не працює цифрове мовлення

Внаслідок обстрілу телевежі в Харкові в місті та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

Про це повідомив 23 квітня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, окупанти влучили по телевежі ракетою Х-59. 

“Загальна висота вежі до влучення – 250 метрів. Удар був на висоті близько 140 метрів. Пошкоджені технічні приміщення. Фахівці аналізують ступінь пошкодження телевізійного обладнання”, – написав він.

Синєгубов зазначив, що харків'яни можуть під'єднувати кабельне та супутникове ТБ. Водночас працює радіо, інтернет та мобільний зв'язок.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня росіяни завдали удару по телевежі в Харкові, унаслідок чого вона зруйнована. Були зафіксовані перебої із сигналом цифрового телебачення

Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо обстрілу телевежі за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

У 2024 році росіяни поновили обстріл української теле- та радіоінфраструктури. 

Раніше ІМІ фіксував такі випадки ще на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році (тоді було зафіксовано 16 випадків обстрілів росіянами телевеж, які є цивільними об’єктами). 

У березні 2024 року росіяни цілеспрямовано атакували дронами об'єкти телевізійної інфраструктури Харківської області та завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Низка населених пунктів Сумщини перебуває без теле- і радіосигналу. Внаслідок цих обстрілів Суспільне повідомило, що в обох регіонах тимчасово відсутні сигнали його телеканалів Т2 та радіоканалів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що росіяни завдали цілеспрямованих масованих ударів безпілотниками по теле- та радіоінфраструктурі Харківської області в ніч на 14 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!