ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бойовики намагаються вибити з Асєєва зізнання, аби виправдати затримання - Фірсов

20.06.2017, 15:40

Екс-народний депутат Єгор Фірсов повідомляє, що зі Станіслава Асєєва, який зник в окупованому бойовиками Донецьку, намагаються вибити зізнання для виправдання затримання і надалі пред'явлення звинувачень. Про це він написав у блозі на “Українській правді” з посиланням на свої джерела.

“За моєю інформацією, зі Стаса намагаються вибити зізнання. Терористам це необхідно для виправдання затримання і надалі пред'явлення звинувачень. На нього, як і на його маму, здійснюється найжорстокіший тиск, шантаж. Мама Стаса вже практично тиждень як припинила будь-яке спілкування з будь-якими представниками української сторони”, - написав він.

Також Фірсов звернув увагу, що останнім часом посилилися маніпуляції щодо затримання Стаса. За його словами, з'явилося безліч вкидань на проросійських і сепаратистських сайтах щодо того, що Асєєв не був викрадений “МГБ ДНР”.

“Всі потуги пропагандистів зводяться приблизно до наступного: Стас не був викрадений МГБ, він не виходив на зв'язок, оскільки просто захворів і ліг в лікарню. Після того, як я або українські ЗМІ (найчастіше згадують чомусь статтю Сергія Рахманіна, хоч вона була і не першою) повідомили справжнє прізвище Станіслава його і затримали. Тобто виною всьому поява інформації про справжнє прізвище Стаса”, - написав Фірсов.

Він заявив, що це все неправдива інформація, і зазначив, що частина людей повірила і почала поширювати цю версію бойовиків.

Як пише Фірсов, йому вдалося домовитися про біллінг телефона Асєєва. “... виявилося, що дзвонив він, не “під'їжджаючи до Донецька”, як сказав мамі, а вже з Донецька, і саме з адреси Шевченко, 26, де знаходиться МГБ ДНР”, - написав Єгор.

Крім того, за його словами, підтвердження інформації про затримання Стаса органами “ДНР” вони отримали від керівництва СБУ.

“Зібравши і перевіривши всі факти, стало очевидно, що Стас був затриманий МГБ, його особа встановлена, і рід його діяльності визначено. Сумнівів тут немає і бути не може…”, - написав Фірсов.

При цьому він зауважив, що деанонімізація Стаса Асєєва була необхідна, оскільки до 9 червня було вже на 100% очевидно, що “він затриманий, що в “МГБ” знають, хто він і що просто так його вже ніхто не відпустить”.

“І до його порятунку повинні бути підключені всі можливі ресурси, починаючи від ООН, ОБСЄ, Мінської групи і закінчуючи пресою та іншими зарубіжними організаціями. Але займатися пошуком і встановленням місцезнаходження неіснуючого “Станіслава Васіна” просто неможливо. А при такій кількості суб'єктів і контактів, в тому числі і з тією стороною, сподіватися на ефективну допомогу і абсолютну анонімність - неможливо”, - написав він.

Також він закликав всіх, хто коментує чи поширює інформацію про Стаса, “ретельніше перевіряти інформацію і не довіряти неперевіреним джерелам”.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. За словами Фірсова, в угрупованні “ДНР” родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

12 червня Радіо Свобода закликало до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва), який зник у Донецьку в червні.

14 червня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала до негайного звільнення Станіслава Асєєва.

16 червня Комітет захисту журналістів закликав до звільнення донецького блогера, автора Радіо Донбас.Реалії Станіслава Асєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!