ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бойовики ЛНР взяли в полон журналістку та оператора Громадського ТБ (оновлено)

01.07.2014, 10:00

30 червня увечері журналістка Громадського ТБ Настя Станко та оператор Ілля Безкоровайний узяті в полон представниками самопроголошеної "Луганської народної республіки", повідомляє Громадське ТБ.

Офіційних заяв з боку представників ЛНР з приводу цього інциденту досі не лунало, зазначає редакція Громадського ТБ.

За непідтвердженими даними, журналісти були незаконно затримані у Луганській області під час виконання професійних обов'язків і наразі перебувають у Луганську в підвалі однієї з будівель в центрі міста. Відомо, що їх затримали співробітник так званого НКВД - служби безпеки ЛНР.

“Колектив Громадського телебачення дуже стурбований захопленням журналістів і закликає тих, хто утримує Настю Станко, надати інформацію про цю ситуацію, про стан їхнього здоров’я, та умови, за яких журналісти будуть відпущені на свободу”, - йдеться у повідомленні Громадського ТБ.

Шеф-редактор Громадського ТБ Кіра Толстякова повідомила ІМІ, що Станко і Іллю затримали, коли вони їздили по блок-постах Луганської області. Наразі відомо, що з ними все гаразд.

“Знаємо, що з нею і оператором все гаразд. Нам про це повідомляють люди, які допомагають нам там в регіоні. Що вони живі, здорові. А якихось деталей ми не знаємо”, - сказала Кіра.

“Вони їздили по блок-постах, вони були затримані так званою службою безпеки ЛНР, які себе називають НКВС. Їх затримали і відвезли в будівлю у Луганську, де тримають у підвалі. На підставі чого затримали - не зрозуміло, але вони (Настя і Ілля - ред.) виконували свої професійні обов’язки. Акредитація у них була, вони ще намагалися отримати акредитацію так званої ЛНР, бо у них там своя. Але невідомо, наскільки їм це вдалося”, - розповіла Толстякова.

Також вона додала, що наразі вимог щодо звільнення ЛНР поки не висуває.

Нагадаємо, 14 червня журналістку Громадського ТБ Настю Станко близько 12.30 затримали російські прикордонники в українському селі Мілове Луганської області, що на кордоні з Російською Федерацією. Настя готувала включення в прямий ефір.

Команда Громадського зверталась по допомогу до Держприкордонслужби, СБУ та МЗС.

За фактом незаконного позбавлення волі та перешкоджання професійній діяльності журналістки «Громадського ТБ» Анастасії Станко з російських прикордонників слідчим відділом Міловського міськвідділу міліції ГУ МВС України у Луганській області порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!