ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білорусь висунула Шаройку звинувачення - ЗМІ

28.11.2017, 11:48
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Громадянину України Павлові Шаройку, затриманому в Білорусі 25 жовтня, висунули звинувачення за статтею “Шпигунство”. Про це повідомив агентству БелаПАН офіційний представник білоруського КДБ Дмитро Побяржин, інформує Радіо Свобода.

Акредитований у Білорусі кореспондент “Українського радіо” Павло Шаройко був затриманий співробітниками КДБ 25 жовтня. Тоді ж було проведено обшук у квартирі, яку він винаймає. Відомо про це стало лише три тижні потому, 17 листопада.

20 листопада представник КДБ Дмитро Побяржин повідомив, що Шаройко начебто визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України і працював в Білорусі під прикриттям журналіста.

Павла Шаройка КДБ Білорусі вважає винним у «створенні агентурної мережі» в Білорусі, проти нього порушили кримінальну справу за звинуваченням у шпигунстві, за якою йому загрожує від 7 до 15 років ув’язнення.

Офіційні ЗМІ Білорусі також стверджують, що Шаройко працював під керівництвом українського дипломата, видвореного з Білорусі, і що їхнім завданням начебто було вивчати діяльність уряду Білорусі, МЗС, російського посольства і російських військових об’єктів, «заводити і розвивати знайомства, починати або продовжувати отримання інформації від них».

24 листопада президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що особисто обговорював справу затриманого Шаройка з президентом України Петром Порошенком і була домовленість її вирішення без оприлюднення інформації, але українська сторона цю домовленість порушила. В Адміністрації президента цю заяву не коментували. Міністерство оборони України й Українське радіо заперечили інформацію, оприлюднену КДБ.

Liked the article?
Help us be even more cool!