ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат вдови Гонгадзе подала апеляцію на вирок Пукачу

13.02.2013, 01:49

Представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського районного суду про довічне ув'язнення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

В Україні довічне ув'язнення - максимальна міра покарання, однак потерпіла сторона вважає, що досудове і судове слідство по даній справі було проведено не в повній мірі, а у вироку Пукачу є істотні правові прогалини.

"Скарга стосується тільки неповноти встановлення мотивів злочину. Я вважаю, що суд правильно встановив обставини злочину і призначив відповідне покарання", - сказала Теличенко.

Також вона повідомила, що потерпілий Олексій Подольський також оскаржив вирок Пукачу. За словами Теличенко, у апеляції Подольського мова йде про те, що Пукач не просто застосовував до нього силу, але і катував, а Печерський райсуд не вказав цього в своєму вироку.

Також адвокат припустила, що апеляція, найімовірніше, буде розглянута через 2-3 місяці.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 засудив О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. О.Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити М.Гонгадзе 500 тис грн, а також 100 тис грн О.Подольського.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові. 

Liked the article?
Help us be even more cool!