ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста з окупованого Криму Рустема Шейхалієва етапували до російської в'язниці

громадянський журналіст з Криму
Громадянський журналіст Рустем Шейхалієв. Фото – Кримська солідарність

Громадянського журналіста з окупованого Криму Рустема Шейхалієва етапували до російської в'язниці в Єнісейську Красноярського краю, що за 5 тисяч кілометрів від півострова.

Про це повідомила правозахисниця, громадянська журналістка Лутфіє Зудієва з посиланням на дружину Шейхалієва Сурію.

Зудієва додала, що там же, але у в'язниці в іншому місті – Мінусинську – вже кілька місяців перебуває політв'язень, кримськотатарський політик та журналіст Наріман Джелял. 

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2019 року в Криму, в мікрорайонах Кам'янка та Строганівка Сімферополя, відбулися наймасовіші обшуки в будинках кримських татар. Через величезний обсяг матеріалів силовики розділили кримінальну справу з 25 учасників на п'ять п'ятірок підсудних. Майже всі затримані були громадянськими журналістами чи громадськими активістами.

24 листопада 2022 року суддя Південного окружного військового суду В'ячеслав Корсаков з колегією в складі Дениса Галкіна та Ігоря Шендрікова визнали кримськотатарських активістів винними в терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а громадянських журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. Чотири роки політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще один рік будуть обмежені у свободі пересування. Підсудні винними себе не визнали й вважають своє переслідування політичним.

Liked the article?
Help us be even more cool!