ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали жінку, матеріали якої використовували в ток-шоу Скабєєвої та Соловйова

Затримана за підозрою в колабораціонізмі. Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала в Харкові жінку та повідомила їй про підозру в колабораціонізмі й виправдовуванні війни РФ проти України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, фігурантка готувала тези, які використовували в замовних матеріалах кремлівські центральні телеканали Росії. Зокрема, щодо ракетно-бомбових ударів РФ по критичній інфраструктурі Харкова, заперечення воєнних злочинів окупантів та героїзації окупантів.

Її повідомлення використовували в сюжетах рупорів Кремля, серед яких ток-шоу Скабєєвої та Соловйова.

За даними слідства, фігурантка працювала на кремлівські медіа через російського “воєнкора”, який координував свої дії з воєнною розвідкою РФ. Раніше фігурантка вийшла на нього через соцмережу “ВКонтакте” і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

“Після отримання відомостей російський “воєнкор” передавав їх модераторам центральних телеканалів РФ або сам виступав в ефірах з тезами своєї поплічниці. Щоб зібрати дані для ворога, фігурантка відслідковувала новини у телеграм-каналах або “втемну” випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих”, – зазначає СБУ.

В помешканні фігурантки провели обшуки та вилучили мобільний телефон “з доказами її підривної діяльності на користь РФ”.

Їй повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ⁠ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, в Одесі суд визнав місцевого жителя винним у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму і засудив до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!