ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне зібрало традиції писанкарства в новому проєкті

Фото – Суспільне мовлення

Команда Суспільного зібрала давні традиції писанкарства в міжрегіональному проєкті “Великодні писанки”, повідомляє пресслужба Суспільного мовлення.

Загалом відзняли 15 відеоісторій. Переглянути їх можна на YouTube-каналі Суспільного, а також в ефірах місцевих телеканалів Суспільного.

Над проєктом працювали творчі групи в Черкасах, Тернополі, Чернівцях, Луцьку, Полтаві, Сумах, Вінниці, Івано-Франківську, Чернігові, Рівному, Кропивницькому, Хмельницькому, Львові, Одесі та Закарпатті.

Секретами писанкарства поділилися майстри та майстрині, які вивчають та аналізують традиції свого краю. 

Журналістам Суспільного вони показали техніки розпису, розповіли, що означають символи й кольори та пояснили, які писанки можуть стати оберегами.

Продюсерка з виробництва центрального хабу Суспільного та “Суспільне Черкаси”, координаторка проєкту Олена Баніна, зазначила, що проєкт став віддушиною для всієї команди, яка над ним працювала.

“За час повномасштабної війни ми всі скучили за можливістю на якийсь час сфокусуватись на естетиці й бодай на трохи відволікатись від тривожних новин. Для мене це насамперед дуже теплий і візуально красивий контент, який надихає й заспокоює. Він дозволяє більше дізнатись про українські традиції, відкрити для себе імена писанкарів й писанкарок із різних регіонів України, зануритися в національну ідентичність і відчути зв'язок поколінь”, зазначила Олена Баніна.

Нагадаємо, голова правління НСТУ Микола Чернотицький заявив про неприпустимість тиску на Суспільного мовника. Мовник готовий або залишитись у марафоні на паритетних умовах, або розширити своє мовлення на Першому каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!