ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Станіслав Асєєв потрапив із фронту до лікарні

Станіслав Асєєв. Фото – @AseyevStanislav
Станіслав Асєєв. Фото – @AseyevStanislav

Журналіст, письменник, колишній політв'язень Кремля Станіслав Асєєв отримав на фронті контузію. Про це він повідомив 1 травня у своєму акаунті в соцмережі Х. 

“Я живий, хоча за всіма законами фізики й імовірності мав би померти. Позиції, на жаль, втрачено. Зараз я в шпиталі з контузією. Скоро знову проситиму вас про допомогу, адже наш підрозділ багато втратив у матеріальному плані”, – написав він.

Стас перебував на найгарячішому напрямку під селом Очеретине Донецької області. “Важкі бої в районі Очеретиного. Колись я збирався пробігти від Києва до Лісабона з 20-кілограмовим рюкзаком на плечах; здається, цей пробіг почався для мене на Донбасі”, – написав він 29 квітня.

Історія Станіслава Асєєва

Український журналіст Станіслав Асєєв до затримання бойовиками так  званої “ДНР” у 2017 році робив репортажі для Радіо Свобода з окупованого Донецька. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

Його звинувачували в шпигунстві та утримували в концтаборі “Ізоляція”, де він став свідком катувань людей.

29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі. 

Він Асєєв заявляв, що хотів би домогтися накладання санкцій у Європі та США на осіб, причетних до катувань та знущань з ув'язнених.

Після виходу на волю Асєєв видав книгу про своє перебування у полоні “Світлий Шлях”: Історія одного концтабору”. 

9 березня 2021 року Станіслав Асєєв став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка 2021 року в номінації “Журналістика і публіцистика” за книжку “В ізоляції”.

У 2022 році Асєєв створив фонд “Ініціатива справедливості” (JIF), який збирає інформацію про російських воєнних злочинців та виплачує нагороду за її надання.

У березні 2024 року стало відомо, що Станіслав Асєєв мобілізувався до лав Збройних сил України.

Liked the article?
Help us be even more cool!