ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Митрополиту УПЦ МП із Запоріжжя повідомили про підозру в провокуванні релігійної ненависті

Представники Служби безпеки України повідомляють про підозру очільнику Запорізької єпархії УПЦ МП митрополиту Луці (Андрію Коваленку). Фото – пресслужба СБУ

Служба безпеки України оголосила підозру очільнику Запорізької єпархії УПЦ МП митрополиту Луці (Андрію Коваленку) в провокуванні релігійної ненависті, повідомила пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, він публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій у розмовах з вірянами та під час церковних літургій.

Спецслужба зазначила, що клірик розміщував провокативні дописи в особистому телеграм-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій.

“Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора”, – зазначили в СБУ.

Розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками).

Як повідомляв ІМІ, 9 серпня 2023 року митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука оприлюднив на каналі Запорізької єпархії УПЦ МП відеозвернення, в якому заявив, що його викликали на допит у поліцію.

11 грудня 2022 року Рада національної безпеки та оборони запровадила персональні санкції проти семи ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. Серед інших до санкційного списку потрапив митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко).

Liked the article?
Help us be even more cool!