ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародний фонд страхування журналістів із травня почав приймати заявки

Фото – airpu.org
Фото – airpu.org

Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ) з травня 2024 року почав приймати заявки українських журналістів, фіксерів, фото/відеооператорів, які виконують редакційні завдання в зонах бойових дій.

Про це повідомляється на сайті Асоціації “Незалежні регіональні видавці України”, яка реалізує проєкт.

Умови програми у 2024 році

Хто може застрахуватися?

Фіксери, журналісти / відеооператори / редактори / фотографи незалежних українських медіа, які вирушають в офіційне відрядження в зони бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території та мають засоби захисту. Пріоритети віддаються тим, хто пройшов безпекові тренінги та курси домедичної допомоги.

Як це зробити?

Для цього потрібно подати заявку тут.

На який термін можна застрахуватися?

Від 1 до 20 днів на одного журналіста та відеооператора / редактора / фотографа, що є членами однієї команди, яка їде у відрядження

Хто визначає, які заявки задовольняються?

Незалежний орган проєкту – Координаційна рада МФСЖ – розглядає кожну заявку та ухвалює рішення про страхування чи відхилення заявки.

У разі позитивного рішення із заявником обов'язково зв’яжуться координатори. У зв'язку з великою кількістю заявок організатори залишають за собою право не повідомляти в разі негативного рішення.

Задовольняються заявки представників тих медіа, що є доброчесними та дотримуються Кодексу журналістської етики.

Координаційна рада МФСЖ:

  • від Інституту масової інформації: Роман Головенко;
  • від Фундації “Суспільність”: Тарас Петрів;
  • від Асоціації “Незалежні регіональні видавці України”: Оксана Бровко;
  • від “Детектора медіа”: Світлана Остапа;
  • від ЦЕДЕМ: Ігор Розкладай;
  • від ІРРП: Людмила Панкратова.

Що покриває страхування?

Страхове покриття – до 100 тисяч доларів США на відшкодування медичних витрат у разі ушкодження. В разі загибелі журналіста – родина отримує $100 тисяч.

Запитання можна слати на електронну адресу [email protected], Тетяна Авраменко, АНРВУ.

Міжнародний фонд страхування журналістів – це ініціатива шести громадських організацій: АНРВУ, Фундації “Суспільність”, ІМІ, “Детектора медіа”, ЦЕДЕМ, ІРРП.

Починаючи з 2022 року проєкт було реалізовано завдяки фінансовій підтримці партнерів – European Centre for Press and Media Freedom ECPMF та WAN-IFRA.

Із травня 2024 року проєкт відновлюється завдяки: European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), Federal Foreign Office Germany, Voices of Ukraine as part of Hannah-Arendt-Initiative.

Як повідомляв ІМІ, протягом 2022 і 2023 років Міжнародний фонд страхування журналістів обробив 298 заявок медійників на 886 страхових днів. Сума страхування – до $100 тисяч. За час існування проєкту страхових випадків не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!