ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Енергоатом": Анонімні телеграм-канали поширюють фейк про позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС

Компанія “Енергоатом” попереджає, що в анонімних телеграм-каналах поширюють фейки про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного фону в Хмельницькій та Рівненській областях.

Про це повідомила пресслужба “Енергоатому”.

За даними компанії, неправдива інформація з’явилася 30 квітня.

“Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі. Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних “нештатних ситуацій”. Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм”, – повідомили в “Енергоатомі”.

Там зазначили, що дані про радіаційний стан на промислових майданчиках та в зонах спостереження атомних станцій АТ “НАЕК “Енергоатом” доступні за посиланням.

“Поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в нашій країні, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби”, – резюмували в компанії.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня 2024 року Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що кібершахраї від її імені розсилають повідомлення з підозрілими посиланнями щодо плану евакуації людей. ДСНС заявила, що не здійснювала розсилання цих повідомлень.

Міністерство внутрішніх справ України попередило про поширення фейку нібито від ДСНС про пошкодження російським ударом Хмельницької АЕС та потребу евакуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!