ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Арлем Дезір розкритикував рішення Нацради щодо ліцензій групи компаній, що мовили під "112 Україна"

01.10.2019, 12:19
Фото із сайту Цензор.нет
Фото із сайту Цензор.нет

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Арлем Дезір критикує рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не продовжувати цифрові ліцензії п’ятьом регіональним компаніям, які транслюють телеканал “112 Україна”, повідомляє Радіо Свобода.

“Я сподіваюся, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України знайде рішення для збереження плюралізму в медіасередовищі”, – заявив Дезір.

Голова НСЖУ “стурбований” рішенням Нацради не продовжувати ліцензію каналу “112”.

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) теж висловили стурбованість через рішення, яке “загрожує свободі слова та засобам для існування сотень медіапрацівників”, повідомляє “Детектор медіа”

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом “112 Україна”.

Зокрема, відмовлено у продовженні ліцензій таким компаніям: ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Лідер ТВ”.

Водночас члени Нацради наголосили, що йдеться не про позбавлення ліцензії каналу “112 Україна”: він має супутникову ліцензію та продовжить мовити, а про регіональні компанії, які зобов’язані були мовити як регіональні канали, а не ретранслювати загальнонаціональний канал (юридично це було створення “спільного продукту”, а не ретрансляція).

Телеканал “112 Україна” вважає рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення цифрових ліцензій компаній з групи “112 Україна” цензурою.

В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що “стежать” а ситуацією щодо телеканалу “112 Україна”.

Медіаюрист Максим Дворовий заявив, що у ситуації зі “112 Україна” недоречно говорити про цензуру, оскільки телеканал не дотримався вимог законодавства і вимог програмної ліцензії.

Liked the article?
Help us be even more cool!