HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Звільнена журналістка позивається до «Аргументів і фактів»

12.10.2011, 04:24
Журналіст Марина Бердичевська звернулась до Дніпровського районного суду Києва з проханням визнати її звільнення з посади кореспондента тижневика «Аргументи і факти в Україні» незаконним. Про це вона повідомила у коментарі «Телекритиці».

За її словами, на початку квітня її викликав до себе головний редактор «АіФ» Андрій Овчаренко і попросив написати заяву на звільнення за власним бажанням. 

«Справа у тому, що в "Українській медіакорпорації" (видавець газети, який, у свою чергу, входить до "Українського медіахолдингу" - ТК) ніколи не було профспілки. Я неодноразово наголошувала на необхідності її створення. Тому у мене є підозра, що саме через це мене і намагались звільнити. Штат у нас маленький, тому редактор викликав мене і розказав, що зараз виходить з декретної відпустки Нестерова (інший журналіст "АіФ" - ТК). Я йому зазначила, що мене не брали на її місце, і єдиний можливий варіант мене звільнити  - це внаслідок скорочення. У той же день він приносить мені попередження про скорочення штату і наказ про звільнення внаслідок скорочення, яке обмежилось тільки мною», - розказала Марина Бердичевська.

Вона вважає, що її права були порушені, адже про скорочення штату має бути повідомлена уся редакція: «Хоча б за два місяці. Крім того, має бути проведений порівняльний аналіз кваліфікацій усіх кореспондентів. Також при скороченні штату мають дивитись на сімейний стан. У мене, за законом, три утриманця: син трьох років (наразі йому вже чотири - ТК), мати-пенсіонер та батько-інвалід. За сімейним кодексом, вони на моєму утриманні». При цьому вона наголошує, що жодної іншої роботи після наказу про скорочення їй не було запропоновано.

У своїй позовній заяві Марина Бердичевська просить суд  скасувати наказ про звільнення, поновити на роботі та стягнути середній заробіток час вимушеного прогулу з 06.06.2011 до поновлення на роботі. Перше засідання суду відбулось 11 жовтня, однак розгляд справи було перенесено на 1 листопада.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!