HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Янукович зацікавлений в об'єктивному розслідуванні справи Гонгадзе - Д.Чепак

16.09.2011, 03:13
Президент Віктор Янукович зацікавлений у повному й об'єктивному розслідуванні усіх справ, пов’язаних із убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявила прес-секретар глави держави Дарина Чепак у п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Останнім часом відбулося декілька суттєвих зрушень у розслідуваннях, які видавалися неможливими ще декілька років тому", - зазначила вона.

"Глава держави закликає правоохоронні органи докласти максимум зусиль для проведення об'єктивного розслідування порушених кримінальних справ", - сказала Чепак.

За її словами, Янукович упевнений, що крапку у справі повинен поставити суд.

"Люди повинні знати правду, незважаючи на те, скільки пройшло часу з моменту зникнення Георгія Гонгадзе", - підкреслила прес-секретар президента.

Як відомо, журналіст і засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати Гонгадзе.

У 2009 році у Київській області знайдені рештки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе.

Однак тіло досі не віддане землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені рештки належать її сину.

У 2008 році троє колишні міліціонерів - полковники Валерій Костенко й Микола Протасів, майор Олександр Попович - були визнані винними в убивстві журналіста й засуджені судом до 12 (Костенко й Попович) і 13 років (Протасів) позбавлення волі.

Замовником убивства журналіста Генпрокуратура назвала екс-голову МВС Юрія Кравченка, а суд відправив справу на дорозслідування.

Колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Олексія Пукача правоохоронці обвинувачують у здійсненні злочину. Він зараз перебуває під слідством. Пукач визнає, що він убив Гонгадзе.

Також порушена кримінальна справа у відношенні екс-президента Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства Гонгадзе. Він свою провину заперечує.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!