HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Влада готується до тиску на ЗМІ під час виборів - КНМП

26.09.2011, 00:54
Київська незалежна медіа-профспілка вважає, що провладна більшість у Верховній Раді, відмовившись підтримати законопроект №7282 про мораторій на перевірку ЗМІ під час виборів, готується до тиску на журналістів під час виборчої кампанії.Про це ІМІ повідомляє прес-служба КНМП.
 
"Будуть задіяні податківці, прокуратура, міліція та інші органи, які мають право перевірок. Неугодні засоби масової інформації будуть пресуватися і навіть закриватися за висмоктаним з пальця приводом.
Подібну практику іще до початку виборів уже розпочали деякі органи влади. Наприклад, у Харкові вже закрили три телевізійні компанії" - повідомляє голова Комітету КНМП Ю.Луканов.
         
КНМП вважає, що депутати ще мають змогу виправити ситуацію і внести таку заборону перевіряти ЗМІ у період виборів до майбутнього закону до виборів. Медіа-профспілка закликає колег вимагати мораторію на перевірки.
 
“Якщо цього не заборонити, - каже Луканов, - то харківський “досвід” буде поширений на всю Україну, від репресій постраждають ЗМІ у всіх регіонах”.
Законопроект про мораторій на перевірку ЗМІ під час передвиборної кампанії був підготовлений Тимчасовою слідчою комісією з питань цензури і розглядався парламентом сьогодні.
 
ІМІ
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!