HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

В Ірані заарештували п'ятьох журналістів «ВВС»

19.09.2011, 03:22

Державне телебачення Ірану повідомило про арешт п'ятьох людей за співпрацю з корпорацією «ВВС».

Згідно з повідомленням телеканалу, заарештовані постачали «BBC» відеоматеріали та текстові репортажі, які виставляють Іран у негативному світлі. Імена журналістів не уточнюються.

Британська телерадіомовна корпорація не має офіційного представництва в Ірані. Мовлення «BBC» перебуває у цій країні під негласною забороною - цензура була поступово введена після початку масових акцій протесту у 2009 р.

Іран заблокував мовлення «BBC» під приводом того, що канал провокує протестний рух після президентських виборів 2009 р., коли переміг президент Махмуд Ахмадінеджад. Тоді прихильники Мір Хоссейна Мусаві звинуватили владу у підтасовуванні результатів голосування і вимагали їх скасування. У масових заворушеннях загинули не менше 30 людей. Тисячі людей були заарештовані.

Нагадаємо, що у лютому 2011 р. британська корпорація звинуватила Тегеран у блокуванні супутникового мовлення «BBC» - у цей момент у Єгипті почалися масові виступи проти режиму Хосні Мубарака, які широко висвітлювалися у ЗМІ.

Взявши приклад з єгиптян, іранська опозиція знову активізувалася навесні 2011 р., що спричинило нову хвилю гонінь на західні ЗМІ. У березні із Тегерана був висланий глава місцевого відділення «Agence France-Presse». Було також заблоковано супутникове мовлення німецького каналу «Deutsche Welle». Крім того, двоє німецьких журналістів були звинувачені у шпигунстві та відпущені тільки після сплати великих штрафів.

ForUM

 
Liked the article?
Help us be even more cool!