HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

"В Харкові влада застосовує нові технології до опозиційних до неї каналів" - генеральний директор АТН Олег Юхт

21.09.2011, 05:04
"В Харкові влада застосовує нові технології до опозиційних до неї каналів. Міська влада  не забираючи ліцензій в телеканалів, позбавляє їх ефірних частот".  Про це сьогодні, 21 вересня,  в УНІАН на прес-конференції керівників трьох харківських телеканалів" - "АТН", "Фора" і "А/ТВК",  які були відключені від ефіру сказав генеральний директор " АТН" Олег Юхт.
 За його словами,  після того як телеканал розповсюдив своє звернення до Президента України з'явились проблеми з ефіром у  тьох  харківських телеканалів: АТН, Фора та телерадіокомпанія А/ТВК.

"Ми розповсюджували першими новини та декілька телепрограм у яких завжди були представлені дві точки зору,   де відображалися і проблеми міста і місцевої влади. Деякі з програм транслювалися  і на телеканалі "Фора", який також не був підконтрольний владі. Після публікації нашої заяви Президенту  Януковичу  у нас з'явилися проблеми з мовленням. Хоча усі контракти дійсні, телепередатчик на вежі існує, а провайдери відмовляються з нами співпрацювати" - сказав він.

Керівництво телеканалів вважає винуватцем провайдера «Українські цифрові комунікації», який доставляв сигнал на ХОРТПЦ: директор УЦК Максим Цзян заявив журналістам, що жодних розпоряджень про це не давав, і не зміг відповісти на питання, чому А/ТВК перестав виходити в ефір. Крім того, пан Цзян стверджував, що причиною припинення послуг з передачі сигналу стала заборгованість «Фори» в 36,7 тис. грн., наявність якої телекомпанія заперечує.

За словами гендиректора  А/ТВК Олени Баранник,  Максим Цзян вважає, що телеканали відключили через безгосподарність власників телеканалів,  небажанням займатися технічними питаннями та веденням договорів.
Нацрада з питань телерадіомовлення занепокоєна відсутністю  трьох телеканалів в ефірі і вимагає повний обсяг документів для дослідження ситуації що склалася в, а в кінці вересня  обіцяє зробити перевірку.

На запитання журналістів, що збирається робити директор з творчим колективом, який може стати безробітним, Олег Юхт  відповів : " На телеканалі АТН більше сімдесяти працівників, які зараз наповнюють новини в нас на сайті. Якщо ми не доб'ємося свого, то залишимося на вулиці. Сподіваюся, що  влада не допустить до такої ситуації "

Сьогодні,  відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. На засіданні буде розглянуто питання про ситуацію з відключенням трьох харківських телеканалів. Нагадаємо, минулого тижня відключили відразу три телекомпанії АТН, "Фора" і "А / ТВК"  через рішення владних органів. Представники телеканалів звинувачують у тиску міського голови Генадія Кернеса та голову облдержадміністрації м.Харкова  Михайла Добкіна.
 
Харківський міський голова Геннадій Кернес вважає, що причиною зникнення з ефіру трьох харківських телеканалів полягає в суперечці їхніх співвласників і спростовує свою причетність до їх зникнення.
 
ІМІ



 
Liked the article?
Help us be even more cool!