HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

В Чернівцях з приміщень виганяють громадські організації

19.09.2011, 01:17
Три громадські організації в Чернівцях, серед котрих і Чернівецький прес-клуб реформ, який організовує більшість прес-конференцій та зустрічей з журналістами на Буковині, Чернівецька міська рада намагається вигнати з приміщення в центрі міста, котре ті орендують вже багато років. Влада запевняє, що орендарі порушували умови договору.
Як заявив ІМІ голова правління Чернівецької обласної громадської організації товариства "Знання", яку теж  хочуть виселити, Ярослав Курко, як тільки змінилась влада у Чернівцях, департамент економіки повідомив, що орендодавець має намір самостійно використовувати вказані приміщення для власних потреб і попередив, що договір оренди по завершенню терміну його дії (а це 6.07.2011) продовжено не буде.
Після тривалої переписки 20 липня товариство отримало лист від департаменту, в котрому зобов’язали товариство «Знання» звільнити приміщення протягом трьох днів. Керівники облтовариства «Знання» та громадських організацій, ним створених та розташованих в цьому приміщенні, вважають такі вимоги департаменту необґрунтованими та незаконними, так як вони належно виконували умови договору.
Також, як наголосив пан Курко, організація діє ще з 60-х років і всі ці роки орендувала ці приміщення у міської ради, вчасно сплачувала орендну плату і до травня цього року ніяких претензій не було.
Керівники громадських організацій переконані, що за цим всім стоять економічні інтереси групи людей, які бажають з приміщення зробити енний бутик чи ресторан.
Прохання, адресоване до голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва ще в червні 2011 року результату не дало, хоча громадська рада при губернаторові підтримала його більшістю голосів.
Директор департаменту економіки Чернівецької міської ради Світлана Хімійчук повідомила ІМІ, що позиція влади по відношенню до всіх орендарів однакова і ніяких преференцій чи навпаки немає. Адже вказаний орендар не виконував умови договору (страхування майна, узгодження питань з землею, суборенда). Тому тут ніякої політики немає. І, запевнила ІМІ, що приміщення ніколи не передадуть для використання в комерційних цілях, а «тільки на користь громаді». Що ж стосується Чернівецького прес-клубу, то пані Світлана стверджує, що якщо організація звернеться, то їй можуть запропонувати інше приміщення.
Наразі на 20 вересня призначено розгляд справи в Господарському суді Чернівецької області за позовом департаменту економіки Чернівецької міської ради до Чернівецької обласної організації товариства «Знання» про примусове звільнення приміщення.

Довідка ІМІ
Чернівецька обласна організація товариства «Знання» – громадська науково-просвітницька організація діє з 60-х років минулого століття. Проводить просвітницьку роботу, організовує семінари, видає книги, готує спостерігачів на вибори, проводить соціологічні дослідження, має власну бібліотеку, котрою користуються тисячі чернівчан. Також на базі Чернівецької обласної організації товариства «Знання» були створені і працюють Буковинський центр реконструкції і розвитку та Чернівецький прес-клуб реформ. Чернівецький прес-клуб реформ, починаючи з 1999 року  провів близько тисячі прес-конференцій, круглих столів, презентацій, зустрічей тощо.
Liked the article?
Help us be even more cool!