HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

В адміністрації президента кажуть, що неперешкоджатимуть акції вшанування пам'яті Гонгадзе

16.09.2011, 01:04
В адміністрації президента запевняють, що не видавали акт, який забороняє учасникам акції пам'яті журналіста Георгія Гонгадзе проводити акцію під адміністрацією.

Про це йдеться у відповіді керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Дениса Іванеско на запит "Української правди".

Редакція запитала в адміністрації, на основі якого документу 16 вересня 2010 року, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, міліція відмовилась пропустити учасників акції пам'яті Гонгадзе до адміністрації президента.

"Відповідно до частини першої статті 39 Конституції громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації", - зазначає чиновник.

"Проводити збори, мітинги, походи і демонстрації громадяни можуть за умови обов'язкового завчасного сповіщення про це органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування", - уточнив Іванеско.

Він підкреслив, що "обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися виключно судом і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку - з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей (частина друга статті 39 Конституції)".

"Повідомляємо про відсутність в адміністрації президента будь-яких актів, які обмежують право громадян на мирні зібрання", - зазначає Іванеско.

Як відомо, 16 вересня 2010 року, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, міліція відмовилась пропустити учасників акції пам'яті Гонгадзе до адміністрації президента.

Співробітники МВС перегородили вулицю Банкову в районі комітетів Верховної Ради і відмовились пропускати учасників ходи.

Полковник міліції на прізвище Половко не зміг назвати, яким рішенням, якого органу обмежено доступ ходи до адміністрації президента.

Починаючи з 2005 року акції пам'яті Гонгадзе відбувалися на ганку адміністрації президента.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!