HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

У Харкові журналісти протестують проти наступу на свободу слова

20.09.2011, 01:56
Кілька десятків журналістів вчора прийшли під стіни міської ради з вимогою повернути в ефір місцеві телеканали, які раптово припинили мовлення тиждень тому. Журналісти звинувачують у цьому міського голову Геннадія Кернеса, який неодноразово висловлював невдоволення їхніми критичними репортажами. Сам Кернес  до журналістів не вийшов.
Уже тиждень телекомпанія АТН позбавлена можливості повноцінного виходу в ефір. Телеканали «Фора» та АТВК, де транслювалися її новини та програми, раптово припинили мовлення – чорний екран.
 
Журналісти стверджують, що зі власних джерел з’ясували: вказівку провайдерам відключити їх від ефіру, а також наказ санепідстанції не видавати дозвіл на мовлення, дав міський голова Геннадій Кернес.
 
Щоправда, в СЕС будь-який тиск із боку влади вже заперечили. А провайдери і телекомунікаційні компанії назвали зникнення каналів із ефіру суто господарським питанням.
Геннадієві Кернесу і посадовцям міськради журналісти принесли гайки, які він, за словами медійників, закручує у свободі слова, а також труну з текстами та відзнятими відеосюжетами, які за цей час так і не вийшли в ефір. Утім, до кабінету міського голови журналістів, навіть за наявності акредитації, не пустила охорона.
 
«Працівники міліції фізично не дали нам можливості пройти, не посилаючись ні на які законні акти. Вони стверджували, що міського голови немає на місці, що до секретаря ми за якимись правилами не можемо пройти. Тому ми просто залишили цю труну на сходинках… До нас ніхто не вийшов, ані сам міський голова, ані його заступники чи радники. Попри те, що, коли ми піднімались, вони, побачивши, що ми заходимо, просто піднялися до себе нагору», – розповіла редактор відділу розслідувань телекомпанії АТН Марина Ніколаєва.
Радіо Свобода
 
Liked the article?
Help us be even more cool!