HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

ТВі оскаржує попередження Нацради в суді

14.10.2011, 04:24
Телеканал ТВі подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, у якому оскаржив попередження від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це «Телекритиці» розповів генеральний директор ТВі Микола Княжицький.
 

У позовних вимогах канал просить визнати протиправним рішення про санкцію та скасувати її.

 

За словами пана Княжицького, у першу чергу в позові звертається увага на те, що акт перевірки, за результатами якої була застосована санкція, датований 25 листопада, тоді як термін, коли Нацрада могла застосувати цю санкцію (протягом шести місяців, тобто до травня), вже минув.

 

Крім цього, канал звертає увагу на відсутність чітких критеріїв віднесення телепродукту до певних жанрів. «Наша суперечка з Нацрадою полягає в тому, що ми вважаємо документальні фільми - фільмами, а вони вважають, що лише художні фільми можна називати фільмопоказом. Жоден закон, українська та світова практика та логіка здорової людини не дає їм права та можливості документальне кіно не вважати кіном», - сказав пан Княжицький.

 

Нагадаємо, 28 вересня Нацрада оголосила ТВі попередження за те, що канал упродовж року не розпочав мовлення у низці міст Криму, а в селі Верхні Ясени (Івано-Франківська область) компанія розпочала лише тестове мовлення, а потім припинила його. Також у мовленні каналу Нацрада виявила невідповідність ліцензійним вимогам: зокрема, кінопоказ становить 5 годин замість 13 годин.

 

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!