HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Суди задовольняють переважну більшість позовів щодо бездіяльності в наданні доступу до інформації

18.10.2011, 03:46
Переважна більшість людей, що оскаржили ненадання відповіді на інформаційний запит - справи у суді виграли. З 10-го травня 2011 р., коли набув чинності Закон України «Про доступ до публічної інформації», адміністративні суди розглянули 24 адмінпозови щодо бездіяльності в наданні відповіді на запит. По 20-и з цих справ суди встановили порушення з боку розпорядників інформації в формі протиправної бездіяльності щодо надання відповіді. У чотирьох випадках розпорядникам вдалося довести суду, що відповідь ними таки надавалася.
Такі дані були отримані юристами Інституту масової інформації в контексті моніторингу роботи закону «Про доступ до публічної інформації».
Аналіз доводить, що практика судового оскарження бездіяльності органів влади щодо надання відповіді на інформаційні запити, найчастіше є успішною. За бездіяльність і ненадання відповіді на запит законодавство України передбачає дисицлінарну й адміністративну відповідальність, зокрема в формі штрафів для конкретних службовців-порушників.

ІМІ 
Liked the article?
Help us be even more cool!