HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Сьогодні вшанують пам'ять та загиблих журналістів

16.09.2011, 00:55
16 вересня 2011 року у Києві та інших містах України вшанують пам’ять Георгія Гонгадзе, а також інших журналістів, які загинули за часи незалежності України.

Про це ІМІ повідомили організатори акції.

У Києві початок акції о 18:30 на Майдані Незалежності. Запаливши свічки, учасники акції вирушать до адміністрації президента. Там вони згадають усіх загиблих журналістів за часи незалежності України, оголосять вимоги до влади і традиційно проведуть хвилину мовчання.

Організатори наголошують, що акція відбудеться без будь-якої партійної та організаційної символіки. Навіть символіка на футболках чи кепках вважатиметься цинічним самопіаром на смерті загиблих.

Починаючи з 2005 року 16 вересня, у день зникнення Георгія Гонгадзе, громадськість організовує акції його пам’яті та пам’яті усіх загиблих журналістів.

«Виповнюється 11 років, як Георгія немає з нами. Нещодавно в суді були названі прізвища замовників убивста Георгія Гонгадзе, але подібні заяви влада може використати як спосіб «відмазати» замовників, адже прямих наказів від Кучми і Литвина Пукач не отримував, а отже очевидним є те, що «справедлива» судова система України всю провину покладе на мертвого міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, аби найбільші замовники залишились на свободі. Крім того, список зниклих журналістів невпинно поповнюється. Рік тому зник засновник і видавець харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв. Міліція порушила справу про навмисне вбивство і прямо каже, що його вже немає в живих», — зазначають організатори акції.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!