HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Регіоналів обурила ситуація з реалізацією столичної преси

27.09.2011, 03:23
Фракція Партії регіонів у Київраді обурена ситуацією, яка склалася з  Торговельною мережею з реалізації преси в столиці

Про це порталу «Київ. Коментарі» заявив  Голова депутатської фракції Партії регіонів у Київській міській раді Олексій Омельяненко

В першому випадку, проблема полягає у знесенні комунальним підприємством «Київблагоустрій» кіосків, в яких здійснюється продаж друкованих ЗМІ через неврегульовані питання з пайовими внесками на благоустрій. А також  фактично унеможливлюється оформлення дозвільної документації на кіоски преси через суперечливість або відсутність відповідних нормативних актів.

Проблема з реалізації преси в «підземці»  полягає у тому, що після набрання чинності розпорядження  голови КМДА від 03.09.2011 №1601 скасовано дію розпорядження 19.08.2009р. №921 «Про впорядкування розміщення пересувних об’єктів торгівлі на території КП «Київський метрополітен» відсутні правові підстави для подовження договорів з розповсюджувачами преси.

«Таким чином, з 1 жовтня розповсюдження преси в метрополітені може припинитися, а це майже половина мережі розповсюдження преси, що залишилась в столиці», - каже головний «регіонал» столиці.

Омельяненко відзначив, що депутатська фракція Партії регіонів направила звернення до бюджетної комісії Київради з проханням підготувати подання про звільнення власників тимчасових споруд, виключним видом діяльності яких є продаж друкованих засобів масової інформації та супровідної продукції від сплати Пайової участі (внеску) в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва. З тим, щоб вже на наступне пленарне засідання розглянути прийняти відповідний проект рішення.

«Ми підготували пропозиції до проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про впорядкування розміщення пересувних торговельних об’єктів на території комунального підприємства «Київський метрополітен», які дозволять створити зручні умови як для користування Київським метрополітеном так і для торгівлі друкованими засобами масової інформації», - зазначив Омельяненко.

Крім того, столичні «регіонали» запропонували збільшити термін договору до шести місяців для продавців преси.

Як повідомляли «Коментарі», голова КМДА заявляв, що поверне у метро  тільки тих торгівців пресою, ятки яких встановлені без порушень.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!