HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Редакція газети "Остров Свободы" звільнилася через тиск

29.09.2011, 02:46
Уся редакція запорізької газети «Остров Свободы» звільнилася з медіахолдингу «Запоріжжя медіа» через «тиск на свободу слова» з боку керівника холдингу Валерія Фоменка. Цю інформацію Телекритиці підтвердила головний редактор видання Олена Голота.

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, екс-журналісти ще однієї газети цього холдингу, «Мрія», заявили про цензуру з боку Валерія Фоменка. Як зазначалося, протягом останніх тижнів із «Мрії» пішов головний редактор Віталій Дзюба, а за ним і кореспонденти видання. Тож колеги-журналісти звернулися до редакції тижневика «Остров Свободы» з проханням надати їм можливість публічно звернутися до читачів «Мрії» з критикою методів роботи керівника «Запоріжжя медіа». Проте в день запланованого виходу номера, 28 вересня, «Остров Свободы» не вийшов друком і не з'явився в місцях розповсюдження газети.

Зважаючи на цей прецедент, редакція «Острова Свободы» вирішила звільнитися. «Вся редакція звільнилася з медіахолдингу через тиск на свободу слова і через те, що нам не дають працювати. Нам не дали випустити номер, у верстальника заблокований комп'ютер і ніякої можливості далі працювати немає, тому ми прийняли таке рішення», - каже Олена Голота.

Сьогодні, 29 вересня, працівники редакції вийшли на роботу тільки для того, щоб написати заяви на звільнення. На питання, чи була якась розмова між журналістами «Острова Свободы» і Валерієм Фоменком, пані Голота відповіла, що він і надалі не бере слухавки.

«Однак нас відпускають на свободу, і нам передали через кадрову службу, що нам усе підпишуть і що нас відпускають», - додала головред «Острова Свободы».

 
Liked the article?
Help us be even more cool!