HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Прес-служба президента обіцяє ротацію учасників пулу

06.10.2011, 04:33
На прохання журналістів різних видань включити їх до пулу президента прес-служба глави держави пообіцяла провести ротацію учасників пулу. Зокрема, до Адміністрації президента звернулася «Українська правда» з безстроковою заявкою про включення журналістів видання до пулу, авіаперельоти якого фінансуються з коштів державного бюджету, для висвітлення закордонних візитів Віктора Януковича.

Прес-служба президента у відповіді зазначила, що до них також надійшли заявки на акредитацію в рамках ротаційної квоти від інших редакцій ЗМІ. Однак через запізнення їх участь перенесено у план акредитації на наступні поїздки.

«Відповідно до встановлених правил, ЗМІ, які мають намір вперше отримати акредитацію для висвітлення закордонного візиту Президента України повинні направити відповідну заявку щонайменше за 3 тижні до візиту. Акредитація ЗМІ відбувається з огляду на квотний принцип, рейтинг (наклад) ЗМІ та ротаційний принцип. За інформацією прес-служби з метою більшої прозорості та зручності роботи представників ЗМІ незабаром будуть вдосконалені правила акредитації для висвітлення закордонних візитів Президента України. При цьому буде враховано кращий міжнародний досвід. Інформація про порядок акредитації буде розміщена на офіційному сайті Президента України», - написав керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.

Відповідаючи на запит «Української правди» від 27 вересня 2011 року щодо надання списку ЗМІ, представники яких були акредитовані для висвітлення візитів президента України Віктора Януковича до Польщі, Таджикистану, Туркменістану та США, прес-служба повідомила: «Щодо візитів Президента України до Республіки Польща (30 серпня 2011 року), до Республіки Таджикистан (2-3 вересня 2011 року), до Республіки Туркменістан (12-13 вересня 2011 року) та візиту до США (19-22 вересня 2011 року) повідомляємо, що для висвітлення цих візитів прес-службою було акредитовано представників таких українських ЗМІ: "Інтер", "Студія "1+1", ICTV, ТРК "Україна", НТКУ, 5 канал, "Інтерфакс-Україна", УНІАН, Укрінформ, "Українські новини", УНН, "Комерсант-Україна", "Сегодня", "Комсомольская правда в Украине", "Известия в Украине", "Обозреватель", "Лівий берег"».

За інформацією «Телекритики», заявку на включення в закордонний пул президента окрім «Української правди» надіслав також KyivPost.

Заявку можна надіслати поштою на ім'я адміністрації або занести і кинути в скриньку, яка стоїть на бюро перепусток та продублювати на мейл прес-секретаря президента Дарки Чепак [email protected].

 
Liked the article?
Help us be even more cool!