HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

"Поки суд не визнав, що Мельниченко робив ці записи незаконно, вони абсолютно законні" - адвокат

24.10.2011, 05:33
Захисники Миколи Мельниченка сподіваються, що плівки екс-майора Держохорони все ж таки можна буде використати в суді у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про це сказав адвокат екс-майора Микола Неділько "Комерсанту-Україна", коментуючи рішення Конституційного Суду про те, що свідчення злочинної діяльності, зафіксоване рядовими громадянами, а не силовими структурами, не може бути доказом у суді.

"Поки суд не визнав, що Мельниченко робив ці записи незаконно, вони абсолютно законні", - сказав Неділько.

За його словами, коли слідство вилучало плівки, кримінальну справу у відношенні його підзахисного було закрито, таким чином, записи цілком можна визнати законним доказом.

"Конституційний суд ухвалив дивне рішення, бо воно дуже обмежує доказову базу, за допомогою якої можна розкривати злочини. Що, наприклад, на думку суддів, слід робити в тому випадку, якщо єдиним доказом злочину стане запис відеоспостереження з найближчого цілодобового магазину?", - зазначив Неділько. 

У свою чергу, адвокати екс-президента Леоніда Кучми позитивно відгукуються про зміст роз’яснення КС і бачать у ньому підтвердження своїх заяв про неможливість залучати записи з кабінету екс-президента як речові докази.

"Ми від самого початку говорили, що так звані "плівки Мельниченка" лежать за межами правового поля й не можуть бути покладені в основу цієї справи (проти Кучми), а тепер це доведено судом", - заявив газеті один із адвокатів екс-президента Віктор Петруненко.

Він висловив сподівання, що справа у відношенні його підзахисного не дійде до суду й буде закрита ще на стадії досудового слідства.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!