HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Під Печерським судом постраждали журналісти "Кореспондента" та газети «Коммерсантъ (Украина)»

12.10.2011, 07:36
11 жовтня фотокореспондент журналу «Корреспондент» Наталія Кравчук постраждала від представника «Беркута» біля стін Печерського суду, де оголошували вирок екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

Як розповідає Наталія Кравчук, силовик вдарив рукою по її камері, коли вона робила зйомку групи "беркутівців", які розчищували прохід  біля суду.
 «….я робила кадр цієї групи, і потім він б'є по камері, я падаю, камера розсікла брову, трохи було крові. Залізо від камери потрапило в перенісся і око. Людина мимоходом іде, йому просто не подобається, що стоять фотографи, він їх просто бере і б'є», - розповідає кореспондент.
Як зазначив в коментарі  керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві Володимир Поліщук, по фотографіях було впізнано представника «Беркута»: «Я дізнаюся, що це за представник «Беркута».

Як розповіла Наталія Кравчук, це був не єдиний випадок, коли правоохоронці завдали фізичної шкоди їй та іншим учасникам акції:
 «Коли перші заворушення почалися, коли прихильники Тимошенко почали виходити на проїжджу частину, міліція дуже агресивно почала їх відтісняти, люди падали, їх топтала міліція. Правоохоронці почали мене штовхати і закривати об'єктив.», - розповідає Наталія Кравчук.
Фотокореспондент не єдина постраждала від дій міліції з-поміж журналістів. Правоохоронці перешкоджали роботі та завдали травм також кореспонденту газети «Коммерсантъ (Украина)» Артему Скоропадському.

Як розповів пан Скоропадський, його намагалися затримати представники міліції в момент, коли Юлію Тимошенко виводили з приміщення суду. «Я був на протилежній стороні Хрещатика, навпроти суду, на проїжджій частині. До мене підбіг "беркутівець" у касці й масці та спробував відігнати. Я йому показав прес-карту і вказав на міліціонерів та інших людей, які теж перебували на проїжджій частині вулиці. Однак він сказав, що тут заборонено стояти, й почав тягнути мене за руку. До нього приєдналися ще кілька "беркутівців" і капітан без маски. Вони почали відштовхувати мене між автобусами у бік тротуару, один з них ударив мене по нозі нижче коліна. Коли я підняв штанину, то побачив кров, що стікала по нозі. Зараз у мене на нозі велика подряпина», - розповів журналіст.
 
ІМІ, за інформацією Телекритики

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!