HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Міліціонери не впускали журналістів в приміщення міськради

26.09.2011, 02:43
Працівники міліції не пустили журналістів телерадіокомпанії «Нова Одеса» до приміщення міської ради. Про це повідомив у листі генеральний продюсер ТРК «Нова Одеса» Івашкевич Павло, інформує Телекритика.

Як зазначається в повідомленні, 22 вересня, в той час у приміщенні мерії працівники міліції проводили арешт віце-мера Одеси Миколи Ільченка.

«Незважаючи на те, що працівники міліції були ознайомлені із службовими посвідченнями журналістів, вони категорично відмовлялись представитись та пропустити знімальну групу. Начальник охорони у цивільному застосовував фізичну силу, чим грубо порушував законодавство України», - ідеться у листі. Правоохоронці, не пускаючи журналістів, посилалися на закінчення робочого дня.

«Нова Одеса» вважає такі дії міліції «не тільки грубим порушенням закону, що потребує прокурорського реагування, але й проявом цензури, оскільки знімальна група іншого телеканалу (АТВ), власник якого є особою наближеною до мера, була безперешкодно допущена в будівлю мерії. Таким чином наявним є факт умисного перешкоджання роботі журналістів за вибірковим принципом».

Телеканал «Нова Одеса» оголошує про проведення акції протесту проти цензури та дій працівників міліції шляхом припинення телерадіомовлення в ефірі телеканалу на 1 хвилину мовчання кожну годину.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!