HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Микола Мельниченко перебуває "у надійному місці" - адвокат

10.10.2011, 01:48
Микола Мельниченко перебуває "у надійному місці", каже його адвокат Микола Неділько.

"Його мета – дожити до суду над Кучмою, де він збирається виступити в якості свідка", - пояснив адвокат газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, зникнення його підзахисного "пов'язане з загрозою його життю".

"У нас є інформація про те, що є замовлення на його (Мельниченка) фізичне усунення з боку тих людей, яким він не догодив. Розглядався варіант його арешту, після чого Мельниченка помістили б у СІЗО, звідки він уже не вийшов би, нібито покінчивши життя самогубством або загинувши у результаті нещасного випадку", - стверджує Неділько. 

За його словами, СБУ розіслало орієнтування на Миколу Мельниченка, у якому зазначені його паспортні дані, а також марки й номера 14 автомобілів, на яких він може пересуватися.

Також там нібито вказується, що, крім паспорта громадянина України, Мельниченко може використовувати документ на ім'я громадянина Чехії Гасека Віктора Бабана.

"Останнім часом і Мельниченко, і члени його сім’ї, і я постійно перебували під спостереженням співробітників СБУ… Коли стало зрозуміло, що йому погрожують, до нього прийшли дуже високопоставлені силовики і сказали: "Ось паспорт, їдь із країни", - заявив Неділько.

За інформацією газети, екс-майор Держохорони пропозицією не скористався, оскільки вважав її провокацією: нібито на кордоні його мали затримати з фальшивим документом, заарештувати або вбити при затримці. 

Однак джерело в СБУ не підтвердило участі служби в стеженні за Мельниченком і розсиланні орієнтувань на нього.

"Ніякого стеження не було. Мельниченко як свідок перебував під нашою охороною (спецпідрозділу "Альфа"), і якби він був в іншій якості, наприклад обвинувачуваного, то, повірте, нікуди б він від нас не дівся. Свідок сам вільний обирати режим своєї охорони. Наприклад, відмовлятися від неї в нічний час", - сказало джерело. 

У свою чергу, адвокат Леоніда Кучми Віктор Петруненко вважає, що зникнення екс-майора – це "черговий трюк Мельниченка".

 
Liked the article?
Help us be even more cool!