HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Львівські журналісти звернулись до Могильова з проханням захисту

10.10.2011, 05:00
Журналісти газети «Експрес» звернулись до міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова з проханням захисту. Вони стверджують, що їм погрожує 40 - річний Андрій Слюсарчук, професор  та нейрохірург, повідомляє Радіо Свобода.
«Просимо міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова вжити всіх необхідних заходів, що гарантуватимуть безпеку наших журналістів», – мовиться у зверненні редакції газети «Експрес» до керівника правоохоронних органів.

Газетярі доводять, що Андрій Слюсарчук сфальсифікував свою біографію. У статті під назвою "Сенсаційне викриття псевдопрофесора Пі" йдеться про те, що він не міг закiнчити школу ні у дев’ять, ні у дванадцять років і стати студентом Росiйського державного медичного унiверситету iмені Пирогова у Москві. Журналісти сумніваються у правдивості диплому професора.

У коментарі Радіо Свобода Андрій Слюсарчук заперечив усі факти, викладені у журналістській статті, як і той факт, що комусь погрожував і обіцяє подати позов у суд на редакцію «Експресу».

На запитання, чи він готовий продемонструвати оригінали дипломів, Слюсарчук зазначив: «Міністерство освіти подало запити щодо моїх дипломів. Тому ми поставимо крапки у цій справі. Я заявляю, що ніколи не навчався в жодному ПТУ».

Андрій Слюсарчук працював викладачем університету «Львівська політехніка». У 2006 році під час шоу він продемонстрував свої здібності відтворювати у пам’яті один мільйон знаків числа Пі. У 2009 році Андрій Слюсарчук спілкувався з Президентом Віктором Ющенком про створення «Інституту мозку» і вислідом розмови став відповідний Указ Президента від 22 грудня 2009 року.

А 1 жовтня цього року, згідно з Указом Президента Віктора Януковича, у номінації «наукові досягнення в галузі освіти» за цикл робіт «Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам’ятовування та опрацювання надвеликих об’єктів інформації в процесі навчання» лауреатом Державної премії став «Андрій Слюсарчук,  професор кафедри «Інформаційні системи та мережі» Національного університету «Львівська політехніка», доктор медичних наук».
 
ІМІ


 
Liked the article?
Help us be even more cool!