HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Луценко просить на свій захист журналіста

18.10.2011, 00:55
Юрій Луценко просить суд викликати в якості свідка журналіста, який довів тиск прокуратури на свідків у його справі.

Про це екс-міністр внутрішніх справ заявив на засіданні Печерського райсуду Києва в вівторок, інформує Українська правда.

За словами Луценка, напередодні на каналі ТВі вийшов сюжет журналіста Костянтина Усова, в якому було показано, що представник Генпрокуратури Олександр Іщук вимагав від свідка Валерія Мельника підтвердити свідчення, які були записані в протоколі на досудовому слідстві.

Луценко заявив, що у зв’язку з цим потрібно викликати до суду Усова, щоб він дав свідчення щодо цього інциденту.

Також він попросив долучити до матеріалів справи відеозйомку журналіста ТВі про зустріч свідка Валерія Мельника з представником Генпрокуратури перед судовим засіданням.

Перед цим Луценко також наголосив на неприсутності допиту свідків, яких викликає не секретаріат суду, а служба внутрішньої безпеки МВС. Він зазначив, що за законом знати список викликаних свідків повинен секретаріат суду.

"Ми бачимо, що два силових відомства (МВС і Генпрокуратура), які сфабрикували справу проти Луценка, координують свої незаконні дії, щоб виконати завдання свого шефа – президента України", - заявив екс-голова МВС.

Також він зауважив, що з 19-ти викликаних свідків жоден не дав свідчень про незаконні вказівки від Луценка, які приписує йому Генпрокуратура.

У зв’язку з вищесказаним висловив протест на виклик свідків без повістки.

"Може, скоро до нас будуть пожежники свідків приводити чи представники ЦРУ, чи польської розвідки, чи ізраїльського Моссаду?", - поцікавився Луценко.

Він також вимагає питати у свідків, в який спосіб вони отримали повідомлення про судове засідання. Якщо виявиться, що їх викликав не секретаріат суду, Луценко просить таких свідків не заслуховувати.

Суд відмовив Луценкові в питанні виклику свідків – по суті, у питанні виклику Усова – як передчасному.

Засідання суду у вівторок відбувається без адвоката Луценка Ігоря Фоміна.

Сторона захисту висловлювала клопотання з приводу неможливості подовження розгляду без цього адвоката, але суд не задовольнив це клопотання.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!