HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Житомирський чиновник тисне на місцевий сайт

20.10.2011, 03:34
Житомирський чиновник Юрій Бобер звернувся з заявою в міліцію про надання йому IР-адрес користувачів розділу reporter.zhitomir.info сайту Житомир.info та інформацію про них. Менеджмент сайту сприймає це як тиск на пресу.
Як повідомив ІМІ володілець сайту Євген Яремчук, доступ до розділу reporter.zhitomir.info є вільним і IP-адреси користувачів не реєструються.
Приводом для звернення в міліцію місцевого чиновника стала інформація про його минуле, яку в серпні розміщували користувачі сайту. На думку Юрія Бобра, ця інформація принижує його честь та гідність.
Щоб протидіяти цьому тиску, керівництво сайту теж звернулося до правоохоронних органів з метою недопущення протиправних дій стосовно сайту та його співробітників. Про це ІМІ повідомив Євген Яремчук .
Як зазначив юрист ІМІ Роман Головенко, в Україні поширюється практика звернень до правоохоронних органів з метою встановлення ними поширювача інформації, яка на думку певної приватної особи – автора такого звернення – шкоди її репутації. Проте правоохоронні органи не мають компетенції щодо встановлення особи, яка поширила інформацію, в таких випадках, адже йдеться не про злочини, а про цивільно-правові делікти. Тому пошук поширювача інформації має здійснювати той, хто вважає себе потерпілим - за свій власний рахунок, а не з допомогою правоохоронців, тобто за рахунок бюджету.
Наразі взяти коментар у Юрія Бобра не вдалося. 
ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!