HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Дунья Міятовіч закликає пустити ЗМІ на слухання справи Гонгадзе

07.10.2011, 03:06
Дунья Міятовіч, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, вважає, що українські та зарубіжні медіа мають отримати доступ до інформації  про судовий процес у справі щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це йдеться у повідомленні ОБСЄ 6 жовтня, інформує Телекритика.

«На жаль, процес, який поновився сьогодні, залишається закритим для ЗМІ. Це викликає занепокоєння щодо його прозорості. У листі до української влади 13 вересня я підкреслила важливість вільного висвітлення цієї «справи десятиліття». Усі обставини пов'язані з жорстоким вбивством Георгія Гонгадзе мають бути оприлюднені, а причетність до  цього офіційних осіб не має приховуватись під приводом секретності», - заявила пані Міятовіч.

Однак при цьому вона допускає, що певні секретні матеріали судової справи, які мають стосунок до національної безпеки, потребують конфіденційності: «Але безплідні зусилля останнього десятиліття щодо пошуку замовників цього вбивства потребують від суду на цьому заключному етапі максимальної відкритості, щоб його результатам можна було довіряти».

Також представник ОБСЄ підкреслила, що якщо влада піддасть суду і виконавців, і замовників вбивства, то ЗМІ не боятимуться висвітлювати гострі суспільно важливі питання.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!