HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Донецький суд визнав право на інформацію про "безкоштовну землю"

07.11.2011, 03:33
Донецький  Ворошиловський районний суд 4 листопада  задовольнив позов помічника адвоката АФ «Головань і Партнери» Станіслава Кунянського до виконкому Донецької міськради та до Головного управління містобудування та архітектури щодо відмови в наданні публічної інформації. Про це повідомляється на сайті адвокатської фірми «Головань і Партнери».

Згідно з повідомленням, це перший в Україні судовий прецедент (виходячи з даних Єдиного державного реєстру судових рішень),  яким суб`єкта владних повноважень було зобов`язано надати позивачу інформацію про конкретні земельні ділянки комунальної власності. Також суд визнав, що веб-сайти відповідачів не відповідають вимогам діючого законодавства.
Суд вважав за необхідне  вжити заходів контролю, застосувавши норму ст. 267 КАС України та зобов`язав відповідачів надати суду та позивачу звіт про виконання судового рішення.
 
Невиконання цього рішення у 10-денний строк з моменту набрання постановою законної сили, загрожує посадовцям  накладенням штрафу від 100 до 300 мінімальних заробітних плат.

Через десять днів відповідачі  не представили  інформації для подання вказаного звіту, тому  подали апеляцію та попросили суд поновити пропущений ними строк для оскарження.
 
ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!