HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

Держкомтелерадіо не фінансуватиме видавництво книги Толстоухова про його рідне місто

20.10.2011, 05:34
Держкомтелерадіо не фінансуватиме з державного бюджету книгу "Харцызск: время, события, люди. Том 1" Анатолія Толстоухова, ДКТР вилучело цю книгу  з переліку видань програми "Українська книга" у 2011 році, видавництво яких фінансується з бютжету.
Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу віце-спікера ВР Миколи Томенка.

Натомість, за рахунок вивільнених коштів до переліку книжкових видань, передбачених до випуску на умовах державного замовлення, було запропоновано включити інші видавничі проекти.

Серед яких Іван Франко "Додаткові томи до Зібрання творів у п’ятдесяти томах. Том 54" видавництва "Наукова думка".

Про це йдеться у відповіді прем’єра Миколи Азарова на запит заступника голови Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше радник прем'єр-міністра Анатолій Толстоухов заявляв, що його книга, на видання якої з держбюджету виділено 350 тис. гривень, насправді видається не за державний рахунок.

Як відомо, Державний комітет телебачення і радіомовлення вирішив профінансувати за програмою підтримки видання "Українська книга" книжку "Харцизьк: час, події, люди. Том 1", де співавторами є колишній міністр Анатолій Толстоухов, голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб та інші високопосадовці.

Натомість Держкомтелерадіо, незважаючи на протестні листи від президента НАНУ Бориса Патона, відібрав державне фінансування у 54-го (додаткового) тому зібрання творів Івана Франка, який містить літературознавчі, фольклористичні, етнографічні та публіцистичні праці Каменяра.

У 2010 році Держкомтелерадіо вже просив у держави 350 тисяч на видання 1000 екземплярів першого тому твору Толстоухова про його рідний Харцизьк, але отримав від "Української книги" відмову.

З аналогічним проханням Держкомтелерадіо звернувся до держави і цього року.
Liked the article?
Help us be even more cool!