ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада закликала медіа оперативно передавати інформацію про кібератаки

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала медіа оперативно надавати їй докази втручання у їхню діяльність – це сприятиме проведенню міжнародного розслідування за участі Міжнародного союзу електрозв’язку та вирішенню питання покращення безпеки супутникового зв’язку на міжнародному рівні.

Про це йдеться у заяві Нацради після серії російських атак на українські телеканали 9 травня.

Медіарегулятор зазначив, що комунікує з відповідними міжнародними органами щодо припинення блокування сигналів українських медіа російською стороною.

Там додали, що окупанти “безпрецедентно злочинно” втручаються в інформаційну діяльність українських мовників, щоб поширити в їхньому ефірі свій пропагандистський контент.

“Це створює додаткові та поглиблює вже наявні загрози національній безпеці України”, – наголосили у Нацраді.

Регулятор зазначив, що 9 травня росіяни втрутились із трансляцією “параду до дня перемоги” в ефіри таких телемовників: ІСTV, ІСTV2, ОЦЕ, М1, М2, Армія TV, Культура, Ми-Україна, Перший, Рада, Світло, Сонце, СТБ, Твій серіал, Е (Еспресо) тощо.

Нацрада зазначає, що раніше направила запит до супутникового оператора SES ASTRA, оскільки подібні втручання постійно відбуваються з території РФ.

Регулятор радить провайдерам аудіовізуальних сервісів розглянути можливість використання альтернативних шляхів отримання сигналу та оперативно реагувати на подібні втручання.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня російські хакери атакували канали StarLightMedia та “Інтер”, Суспільне, телеканал “Дім”, “Еспресо”: глушили сигнал і запустили трансляцію параду в Москві. Такої самої атаки зазнав і латвійський інтернет- та телепровайдер Balticom.

10 травня Inter Media Group заявила, що інформація про злам 9 травня хакерами супутникового сигналу телеканалу “Інтер” і транслювання параду в Москві не відповідає дійсності. Медіагрупа зазначає, що отримала від супутникового оператора SES ASTRA AB інформацію, що 9 травня трансляції через супутник ASTRA-4A зазнавали впливу від потужного зовнішнього радіосигналу. Внаслідок чого телеканали “Інтер”, K1, “Мега”, НТН, “Піксель TV” та “Enter-фільм” зазнали перерви в трансляції тривалістю 17 секунд – із 11:09:48 до 11:10:05.  Після цього вплив не спостерігався. Жодних змін у контенті зазначених каналів не зафіксовано, заявила медіагрупа.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!