ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку російської агресії терористи захоплювали в полон або утримували 62 журналістів — ІМІ

06.08.2014, 14:44
З початку російської агресії на сході України та в Криму бойовики так званих «ДНР» і «ЛНР» та інші проросійські сепаратисти захоплювали в полон або утримували щонайменше 62-ох журналістів. Такими є дані моніторингу «Барометр свободи слова», що проводить Інститут масової інформації.

Невтішна тенденція почалась у березні у Криму — 11 викрадень, і продовжилась на сході України: квітень — 20 журналістів, травень — 13, червень — 11, липень — 7.

З початку року ІМІ також зафіксував 6 випадків загибелі журналістів під час виконання професійних обов'язків (один під час подій Майдану, 5 — в зоні АТО), а також 257 випадків побиття та нападів на журналістів, 114 випадків перешкоджання законній професійній діяльності та 117 випадків цензури.

Експерти ІМІ зазначають, що більшість цих порушень сталися на сході України через сепаратистські настрої та дії терористів.

Детальніше ознайомитись з Барометром свободи слова за липень 2014 року можна за посиланням.

Переглянути усі Барометри можна за посиланням.
 

Довідка:

Інститут масової інформації проводить щомісячний всеукраїнський моніторинг свободи слова за наступними категоріями: фізична агресія, цензура та доступ до інформації, економічний та політичний тиск, юридичний тиск, та кібер-злочини проти ЗМІ і журналістів. До щомісячного звіту включаються лише випадки, пов’язані зі свободою слова та професійною журналістською діяльністю. Детальніше про методологію можна прочитати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!