ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Росії за нез’ясованих обставин помер журналіст

20.03.2017, 11:43

У місті Улан-Уде (Бурятія, РФ) за нез’ясованих обставин помер редактор сайтів Asia Russia Daily (ARD) і Бурятія.org, журналіст Євген Хамаганов, який критикував російську владу

35-річний Євген Хамаганов помер у лікарні міста 16 березня.

За офіційними даними, журналіст був госпіталізований 10 березня, після чого він впав у діабетичну кому і через кілька днів помер.

Друзі Хамаганова стверджують, що причиною смерті журналіста став черговий напад на нього. Хамаганов писав критичні статті про політику уряду і президента Росії в регіонах.

Зокрема, як повідомив на своїй сторінці в Facebook друг загиблого, заступник голови Фонду майна Іркутської області Сергій Шоткінов, Хамаганов поїхав у відрядження в Улан-Уде від ARD 27 лютого. Згідно з офіційною версією причини смерті, журналіста госпіталізували 10 березня, 13 березня він впав у діабетичну кому і через кілька днів помер.

Проте, за неофіційними даними, які наводить Шоткінов, журналіст потрапив до лікарні і помер в результаті побиття. “Який діабет? Як можна померти від діабету в лікарні?” - написав Шоткінов.

На журналіста неодноразово нападали: у 2015 році після чергового побиття в Улан-Уде він потрапив до лікарні з переломом шиї. При цьому в місцевих ЗМІ тоді поширювалася інформація, що журналіст постраждав, впавши з гаража в нетверезому стані.

“Після цього випадку він поїхав на батьківщину в Осинський район в Обусу, проте не переставав писати статті і бути в курсі політичного життя в Бурятії. Зміна голови в Бурятії і наближення виборів висмикнули Євгенія з безпечної і рідної Обуси, в не менш рідний, але як ми бачимо небезпечний Улан-Уде”, - написав Шоткінов.

За матеріалами Крим.Реалії, Відрита Росія

Фото - ARD

Liked the article?
Help us be even more cool!