ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В МЗС заявляють, що усунуть незручності отримання віз іноземним ЗМІ

01.03.2012, 03:16
У Міністерстві закордонних справ України стверджують, що труднощі з отриманням віз, які виникли в іноземних журналістів, розглянуть під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при Президентові України.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, інформує Телекритика.

За його словами, в МЗС зроблять все можливе,  щоб процедура отримання іноземними ЗМІ довгострокових  віз була спрощеною.

«Незручності виникли лише в "дуже вузької (близько 15 осіб)" групи іноземних журналістів, які на постійній основі проживають у Києві. Ті складнощі з реєстрацією при державній міграційній службі, з якими вони зараз зіткнулися, ми розраховуємо усунути на Міжвідомчій групі", - пояснив Волошин.

Нагадаємо, що 27 лютого представники іноземних ЗМІ в Україні надіслали листа із проханням про допомогу до прес-секретаря Президента України, що очолює Міжвідомчу робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при Президентові України.

Іноземні кореспонденти скаржилися на те, що нові правила отримання акредитації та віз для журналістів відчутно ускладнили їм роботу в Україн.

Журналісти просили підтримки Міжвідомчої робочої групи у забезпеченні їм можливості працювати в Україні без перешкод.

9 травня 2011 року набули чинності зміни до Закону України «Про інформацію», згідно з якими представники іноземних ЗМІ не потребують акредитації прес-служби МЗС для роботи в Україні. Зміни були спрямовані на те, щоб прирівняти у правах іноземних та українських журналістів. У зв'язку з нововведеннями, в іноземних журналістів виникли труднощі через відсутність посвідчення, яке підтверджує їх легальне перебування в Україні, а також через значний перелік документів, необхідних для отримання посвідки на тимчасове проживання, та складність з її оформленням і подачею.
 
ІМІ


 
Liked the article?
Help us be even more cool!