ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці журналістці погрожували через викриття псевдожебраків

02.02.2017, 15:52

21 січня у Вінниці журналістка інтернет-порталу Вінниця.info Аріна Кантоністова отримала погрози за викривальні матеріали про жебраків від однієї з шахрайок. Із відповідною заявою про погрози та перешкоджання професійній діяльності журналістка звернулась до поліції. Там відкрили кримінальне провадження.

Інцидент стався біля ринку “Урожай”. Під час підготовки матеріалу про справжні обличчя молодих жебраків, які обдурюють вінничан, перевдягаючись старенькими, на Кантоністову напала молода жінка, одна з героїнь сюжету.

“Коли журналіст сказала “бабусі”, щоб та віддала гроші дівчині, які та кілька хвилин тому їх дала, думаючи, що то немічна людина, шахрайка з лайкою і кулаками кинулась на журналістку. Її стримав представник патрульної поліції. Після цього молода жінка пішла до підземного переходу, де перевдягнулась та попрямувала в невідомому напрямку”, - йдеться у матеріалі сайту Вінниця.info.

Зараз правоохоронці шукають кривдницю журналістки і організаторів жебрацьких турів, повідомляє телеканал ВІТА.

Начальник вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк повідомив телеканалу ВІТА, що за даним фактом було відкрите кримінальне провадження. “Санкція даної статті передбачає виправні роботи до 2 років, або ж арешт до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років, або ж позбавлення волі строком до 3 років”, - сказав він.

Довідка ІМІ. Стаття 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста):

1. Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності -

карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Фото - Вінниця.Info, відео - телеканал ВІТА

Liked the article?
Help us be even more cool!